Zoogdieren

Van alles wat ik fotografeer is het maken van mooie zoogdieren foto’s absoluut het lastigst. Vaak zijn de dieren ontzettend schuw en dat betekent dat er goede voorbereiding nodig is. Waar moet ik naar toe? Hoe laat moet ik er zijn? Wat is de beste plek om jezelf schuil te houden? Over al deze dingen moet je goed nadenken en hopelijk levert dat dan minstens één goede foto op. Ook de gebruikte apparatuur is erg belangrijk. Een grote zoomlens en de mogelijkheid tot zeer snelle sluitertijden is erg prettig.

In Europa is het vaak erg lastig om zoogdieren te fotograferen. Dieren zijn vaak lastig te vinden of leven in gebieden waar vrij rond wandelen niet toegestaan is. Veel van mijn foto’s zijn dan ook gemaakt in Afrika. Dit continent is de droom bestemming voor iedereen die van dieren fotografie houd. Natuurlijk moet je zoeken naar dieren en de mooiste plekken. De hoeveelheid wildlife en het fijt dat de dieren veel minder schuw zijn maakt het allemaal een stuk makkelijker. Vaak fotografeer je vanuit een auto en dan zijn de dieren totaal niet angstig en dus tot dichtbij te benaderen.

Het leuke aan dieren fotograferen is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Op het moment dat je iets ziet moet je meteen reageren want anders is het bijzondere moment alweer voorbij. Het spontane en onverwachte geeft mij ontzettend veel voldoening. Als dan achteraf blijkt dat die perfecte foto erbij zit kan mijn dag niet meer stuk.

Hieronder vind u een collectie van mijn beste zoogdieren foto’s.

Wild paard op de PosbankPaarden in de sneeuwOifanten rond waterput, Zuid-AfrikaGrote geweien.Edelherten in Schotse wildernisZeehond op het strandOryxen langs zoutvlakte, NamibiëOude leeuwin, Zuid-AfrikaSilhouet van edelherten tijdens zonsopkomst, NederlandStokstaart familie portret, BotswanaLuipaard close up, Zuid-AfrikaEdelherten tijdens gouden uurtje, NederlandLeeuwen in mistbank, Zuid-AfrikaKudu tijdens zonsopkomst, Zuid-AfrikaOran-Utan jong in een boom, SumatraRee op RømøMuis op dode tak, NederlandSpringbok close up, NamibiëBontebok, Zuid-AfrikaEekhoorn met spiegelingGroep edelherten, NederlandGroep edelherten in het water, NederlandEdelherten klimmend uit water, Nederland Edelherten klimmend uit water links, NederlandImpalas in gevechtGiraffe tijdens het gouden uurtje, Zuid-AfrikaZebra famile, NamibiëEdelhert mannetje met 3 vrouwtjes, NederlandVos op zoek naar eieren, NederlandKlipdassie close up, Zuid-AfrikaLuipaard staand in boom, Zuid-AfrikaLeeuwen welpjes, BotswanaGiraf rijden in jeep, BotswanaLeeuwen koppel staand, NamibiëLeeuwen mannetje staand, NamibiëLeeuwen koppel liggend, NamibiëEdelhert mannetje op Veluwe, NederlandEdelhert vrouwtje op Veluwe, NederlandOrang-Oetan moeder close up, SumatraOrang-Oetan jong, SumatraOrang-Oetan close up, SumatraImpala's in gevecht, Zuid-AfrikaOlifanten in gevecht, Zuid-AfrikaVelvet monkey, BotswanaStokstaart close up, BotswanaStokstaartjes op de uitkijk, BotswanaStokstaartje in leegte, BotswanaStokstaartje close up voorkant, BotswanaZeehonden kolonie, NamibiëOlifanten onder het stof, NamibiëGnoes langs zoutvalkte, NamibiëLuipaard hangend uit boom, Zuid-AfrikaGiraf met passagier, Zuid-AfrikaEdelert mannetje op uitkijk, NederlandNeushoorn met passagiers, Zuid-AfrikaOlfant close up, Zuid-AfrikaMongoos, BotswanaMuis voor hol, NederlandChipmunk op uitkijk, V.S.Drinkende eekhoorn, NederlandKlipdassie op top tafelberg, Zuid-AfrikaHaas in de mist, DenemarkenImpala close up, Zuid-AfrikaHert in Capital reef np, V.S.Mannetjes leeuw, Zuid-AfrikaWelpje, Zuid-AfrikaLeeuwen welpjes, Zuid-AfrikaNeushoorn met jeuk, Zuid-AfrikaOlifant met grote slagtanden, Zuid-AfrikaRee in de schaduw, NederlandEdelherten en spreeuwem zonsondegang, NederlandEdelhert zwart wit, NederlandEdelherten op heuvel zwart wit, NederlandImpala en stoffige omgeving, Zuid-AfrikaHyena door bosjes, Zuid-AfrikaDoorkijk op leeuwen familie. Zuid-AfrikaZeeolifanten, V.S.Nijlpaard met schilpadden, Zuid-AfrikaZebra op bergtop, Zuid-AfrikaWilde hond, Zuid-AfrikaOlifanten rond waterput, NamibiëThomas leaf monkey met jong, SumatraHangende oran-Oetang, SumatraThomas leaf monkey, SumatraWarthog, Zuid-Afrika
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics