Guido van de water
Natuur fotografie
 
Nov 10

Herfst in de Duvelskuul

Afgelopen week heb ik een nieuwe lens gekocht voor mijn camera. Eindelijk heb ik al mijn oude 4/3 lenzen kunnen verkopen. Nu ben ik eigenlijk best trots dat ik al mijn spullen vervangen heb voor Olympus micro 4/3 lenzen en camera’s. Alle lenzen zijn ook nog eens van de Pro serie en daarmee super licht sterk. Samen met de nieuwe 40-150 2.8 lens heb ik ook nog eens een tweede OMD EM1 camera gekocht. Ik wilde al een hele tijd een 2de camera en nu kon ik hem voor weinig geld overnemen. Al met al genoeg redenen om vaker eruit te gaan en dit spul eens goed uit te testen.

Vanochtend had ik geen idee waar ik heen moest gaan. Toen ik de deur uitliep en zag dat het wat mistig was besloot ik naar een plek te rijden met veel water. Hopelijk zou de mist dan wat toenemen gedurende de ochtend.

Ik ben naar de Duvelskuul in noord Limburg gereden op ongeveer een half uur rijden van mijn huis. Het is lang geleden dat ik ’s ochtends ben weg geweest maar het voelt meteen lekker. Overal om me heen zijn er volop herfst kleuren en het is ijskoud! Helaas is de mist niet door gezet maar al snel spot ik een mooie andere compositie.

Aan de overkant van het ven staat een klein boompje met herfst kleuren in het licht terwijl de achtergrond helemaal in het donker ligt. Ik zie een geweldig shot in mijn hoofd maar helaas krijg ik het niet zo op de foto. Er ontbreekt iets en als ik wat rondkijk weet ik wat het is. Aan mijn kant van het meertje staat een andere boom in herfst kleuren en ik besluit door de bladeren van deze boom het boompje aan de overkant te fotograferen. Het effect is een mooi verlicht boompje met overal in de foto onscherpe gele vlekken van de blaadjes. Ik ben super blij met deze foto het kleuren spektakel vind ik heerlijk!

In mijn hoofd zie ik nog een foto voor me en ik besluit me te focussen op 1 tak. De tak met mooie gele blaadjes hangt in het licht terwijl alles eromheen in het donker ligt. Het gevolg is een prachtig verlichte tak voor een donkere onscherpe achtergrond.

Ik loop nog wat rond maar al snel besef ik dat het niet beter word dan de 2 foto’s die ik al gemaakt heb en ik besluit naar huis te gaan. Hopelijk kan ik daar een beetje opwarmen want het was ijskoud vanochtend!

Posbank

1 Dec 2019

Zevenboomven

17 Nov 2019

Eifel

20 Sep 2019

Ransuilen

18 Aug 2019

Oostvaarders plassen

28 Jul 2019

Dwergte ( Duitsland )

21 Jun 2019

Silkeborg

15 Jun 2019

Rømø ( Denemarken )

10 Jun 2019

Ijsvogel hut

1 Jun 2019

Foto hut België

17 Apr 2019

Vlinder fotografie

7 Apr 2019

HBN fotohut 3

28 Nov 2018

Glencoe (Schotland)

22 Nov 2018

Duvelskuul

20 Oct 2018

Vogelhut

30 Sep 2018

Haterste vennen

27 Sep 2018

Deelerwoud 4

22 Sep 2018

Deelerwoud 3

15 Sep 2018

Deelerwoud 2

9 Sep 2018

Deelerwoud 1

2 Sep 2018

 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics