Guido van de water
Natuur fotografie
 
Nov 24

Cairgorms N.P. (Schotland)

Na een paar dagen slecht weer staat er vandaag weer een redelijke dag op het weer bericht. Ik rijd voor zonsopkomst door de Tummel valley die ik van de week al verkent heb. Er zijn een aantal plaatsen die ik gezien heb en waar ik hopelijk wat mooie foto’s kan maken.

Omdat ik een paar dagen geleden vooral rond de noord kant van Loch Rannoch gereden heb besluit ik nu de zuidelijke kant te pakken. Ik maak eerst wat foto’s vanuit het dal maar besluit toch om één van de bergtoppen op te zoeken. Ik zoek een plek op met mooi uitzicht en positioneer mijn camera. Naarmate de zon meer opkomt ontstaan er schitterende kleuren in de lucht. Tegelijk hiermee komt er ook steeds meer mist in het dal te hangen wat prachtige beelden oplevert. Voor het eerst in lange tijd komen de filters uit de tas en ik maak zelfs wat landschap foto’s met de tele lens.

Als de mooiste kleuren en de mist verdwenen zijn rijd ik verder omhoog en vind nog wat schotse schapen die voor een prachtig uitzicht op een besneeuwde berg top. Onderweg terug richting ons huisje stop ik nog bij een kleine stroom versnelling. Ik had deze plek al gezien tijdens een regenbui maar nu het droog is wil ik toch wat lange sluitertijd foto’s maken.

Rond 11 uur ben ik terug in ons huisje en we besluiten naar Cairgorms nationaal park te rijden. Op alle bergtoppen ligt sneeuw en dus hopen we nog in de sneeuw te kunnen komen.

Het is ongeveer een uur rijden naar het park en in de tussentijd klaart de lucht aardig op. Onderweg zien we tientallen besneeuwde berg toppen en prachtige vergezichten. De eerste stop is bij Loch Morlich dat er als een spiegel bij ligt. De bergen op de achtergrond weerspiegelen mooi in het meer en ook de kleine rotsen en eendjes die in de voorgrond liggen spiegelen mooi. Op het moment dat we hier staan begint er een bruiloft ceremonie langs het meer compleet met doedelzak speler en al. Er zijn slechtere plekken op de wereld om te gaan trouwen.

Als we de weg uitrijden naar de top van Mount Cairgorm blijkt dat de sneeuw helaas nog niet ver genoeg naar beneden gekomen is. We hebben wel een schitterend uitzicht over het dal en al snel gaat de zon onder waardoor een hike naar de sneeuw er niet inzit helaas. De kleuren van de zonsondergang zijn prachtig alleen is het behoorlijk bewolkt waardoor het een beetje tegenvalt.

We rijden terug naar ons huisje. Morgen is onze laatste dag hier maar helaas is er dan weer veel regen voorspelt.

Nieuw jaars dag

1 Jan 2020

Posbank

1 Dec 2019

Zevenboomven

17 Nov 2019

Eifel

20 Sep 2019

Ransuilen

18 Aug 2019

Oostvaarders plassen

28 Jul 2019

Dwergte ( Duitsland )

21 Jun 2019

Silkeborg

15 Jun 2019

Rømø ( Denemarken )

10 Jun 2019

Ijsvogel hut

1 Jun 2019

Foto hut België

17 Apr 2019

Vlinder fotografie

7 Apr 2019

HBN fotohut 3

28 Nov 2018

Glencoe (Schotland)

22 Nov 2018

Duvelskuul

20 Oct 2018

Vogelhut

30 Sep 2018

Haterste vennen

27 Sep 2018

Deelerwoud 4

22 Sep 2018

Deelerwoud 3

15 Sep 2018

Deelerwoud 2

9 Sep 2018

Deelerwoud 1

2 Sep 2018

 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics