Guido van de water
Natuur fotografie
 

About

Mijn naam is Guido van de Water en ik ben in 1982 geboren in Nijmegen. Momenteel woon ik met mijn vrouw en zoon in Beuningen (Gelderland).

Als tiener ontdekte ik het fotograferen en al snel kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, de Olympus OM30. Destijds nog gewoon met een rolletje. Door de jaren heen is fotografie mij altijd blijven bezighouden en heb ik mijzelf behoorlijk ontwikkeld. Altijd geïnspireerd door de natuur en nog altijd met de vertrouwde Olympus camera. De analoge Olympus OM30 is via diverse modellen van Olympus inmiddels wel vervangen door een digitale OMD EM1, maar ik ben het merk altijd trouw gebleven.

De camera die ik nu gebruik sluit perfect aan bij de fotograaf die ik ben. De kleine lichtgewicht camera brengt mij overal waar een natuurfotograaf naartoe wilt. Alles past zonder moeite in een rugzak en dat is erg gemakkelijk als je naar verre bestemmingen reist.

Mijn liefde voor fotografie heeft zich in vogelvlucht ontwikkelt toen ik mijn andere passie ontdekte, reizen! Inmiddels heb ik al aardig wat landen bezocht, maar mijn hart maakt elke keer weer een vreugde sprong als het woord Afrika valt.

Het continent heeft zich met mijn bloed vermengt en dat zal ook nooit meer veranderen. De schoonheid van het landschap, de vriendelijke mensen en de ongelofelijk rijkdom aan flora en fauna maken dit een droom bestemming voor elke natuurliefhebber . De enige vraag die ik mijzelf bij thuiskomst stel is, wanneer kan ik weer?

In Afrika heb ik ook ontdekt wat voor een fotograaf ik ben. Een echte wildlife liefhebber die de hele wereld af wil gaan om dat ene speciale dier te zien. Zo bezocht ik Arizona om daar kolibries te fotograferen, de zoutpannen van Botswana voor stokstaartjes en ging ik naar de jungle van Sumatra om daar Orang-oetangs te zien. Dit geweldige dier verliest echter snel leefruimte en wordt misschien nooit meer door de volgende generatie gezien.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor diverse diersoorten in Afrika zoals de cheeta , de wilde hond en de neushoorn. Het geeft mij een bevoorrecht gevoel dat ik deze dieren nog in het wild heb mogen zien. Het is onbegrijpelijk dat mensen zulke prachtige dieren bewust of onbewust doden voor hun huid, hoorn, vlees of puur voor het overnemen van hun leefgebied.

Ik hoop dat mensen door het zien van mijn en foto’s van anderen zich meer bewust zijn van wat de wereld ons te bieden heeft. Het zou mooi zijn als één van mijn foto’s iemand in beweging brengt om zich voor een betere natuurlijke wereld in te zetten . Hopelijk kunnen we samen dan nog lang genieten van deze prachtige wereld en natuurlijk van die mooie foto’s die we erop kunnen maken.

Bekijk mijn portfolio en laat u inspireren om ook de natuur in te gaan. Uw feedback op mijn werk wordt zeker gewaardeerd, bezoek hiervoor de contactpagina. Wilt u weten wat ik de laatste tijd allemaal doe? Kijk dan eens op de blogpagina!

Guido van de Water
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics