APPARATUUR

Van jongs af aan heb ik altijd met camera′s van Olympus gefotografeerd. Mijn eerste camera was de Olympus OM30. Een camera die tot het digitale tijdperk perfect functioneerde voor mijn behoefte.

Na de digitale revolutie kocht ik de Olympus E520 digitale spiegelreflex camera. Omdat deze camera een 4/3 beeldsensor had was het systeem een stuk compacter dan vergelijkbare camera′ s en objectieven van bijvoorbeeld Canon of Nikon. Na een aantal jaar besloot ik mijn eerste professionele spiegelreflex camera te kopen. Met deze Olympus E-3 heb ik ontzettend veel gefotografeerd en een groot deel van de foto's op deze pagina is gemaakt met deze camera.

Olympus besloot echter om te stoppen met het maken van spiegelreflex camera′ s en dus liep mijn systeem op zijn eind. Voor het eerst in mijn leven ontstond de twijfel om over te stappen naar een ander merk. Halverwege 2015 wist Olympus mij echter toch te overtuigen van het spiegel loze micro 4/3′s systeem. Ik besloot mijn E-3 te verkopen en te gaan voor de OMD E-M1. Voordeel van dit systeem is dat ik alle objectieven die ik door de jaren heen verzameld heb nog altijd kan gebruiken.

De E-M1 is vele stappen voorwaarts ten opzicht van mijn oude E-3 en de mogelijkheden lijken eindeloos. Ook is het systeem weer een stap kleiner geworden waardoor ik met nog minder gewicht rondloop. Inmiddels heb ik ook een aantal objectieven aangeschaft die bij het micro 4/3 systeem horen. Stuk voor stuk geweldige objectieven die qua snelheid, scherpte en gewicht tot de absolute top behoren.

Inmiddels heb ik een aantal objectieven met verschillende eigenschappen. Voor elke gelegenheid heb ik een goed obectief beschikbaar. Of het nu een mooi landschap, een mooie vogel, een mooi gebouw of een portret wil fotograferen, met dit systeem kan alles.

zebras